Paberivaba köök

Roheliselt mõtlemine pole mitte ainult moes vaid tänapäeval ka ääretult vajalik. Nii peame me kriitiliselt oma kodud ja vajadused üle vaatama ja tegema uusi samme selle loodussõbralikumaks muutmiseks. Üheks viisiks on paberivaba köök!
Paberi köögist välja viimine võib esmapilgul tunduda väga keerulisena- oleme ju harjunud mustust kokku pühkima köögipaberiga ja lauale asetama paberist salvrätikud. Aga tegelikult pole see nii keeruline ja tulemuseni võib jõuda üsna kiirest.Anname ette mõned lihtsad sammud, kuidas oma eesmärgini jõuda!

1. Alusta tasapisi

See tähendab seda, et ära torma kööki kõike paberit ära viskama. Ka see pole kuigi mõistlik. Et aga oma pere uue olukorraga kohandada alusta näiteks sellest, et asendate paberist salvrätikud riidest tehtutega ja alustate tutvust näiteks esialgu vaid õhtusöökidel. Nii jõuavad kõik uue kombega harjuda ja suudavad uued reeglid vabamalt vastu võtta.

2. Kogu tekstiilist rätikuid

Just selliseid rätikuid, mis suudaksid köögipaberit asendada. Neid peaks olema aga nii palju, et need otsa saada ei jõua ja vajadus paberi järele minimaliseerub. Sobilikud on tavapärased köögirätikud ja mustemateks töödeks näiteks vanad froteerätikud või nendest lõigatud sobiva suurusega tükid.

3. Miski pole asendamatu!

Üks põhjus, mis meie käsi paberrätikute järele sirutub on nende mugavus. Nüüd tuleb nende korduvkasutatavad vennad sama mugavaks sättida. Seega aseta rätikuid kohtadesse, kus neid mugav haarata on- ahju käepideme külge, lõikelaua lähedusse, kraanikausi kõrvale. Kogu protsessi teeb lihtsamaks ka see, kui sa kööki kasutatud rätikute korvi sead. Nii saad pesemist ootavad sinna visata ja jääb ära nende kasutamisest tulenevad ebamugavused.


Seotud artiklid