Kuidas segada vana ja uut

Kindlasti oled ise öelnud, või kuulnud kedagi kasutamas lauset “kunagi tehti asju, mis olid loodud kestma!”. Vanasti polnud mööbel mõeldud tihedaks vahetamiseks vaid pidi perekonda teenima aastakümneid. Ja sai sellega hakkama! Uhkusega! Samas on nüüd poed täis põnevat, huvitavatest materjalidest mööblitükke, mis on moodsad, kutsuvad ja põnevad. Kui sulle meeldivad need mõlemad, siis on aeg õppida uut ja vana mööblit omavahel segama!

Õige stiili valimine on üks tähtsamaid kogu protsessi juures. Kas sulle meeldib Rootsi kuuekümnendatest pärit mööbel? Või hoopis vana Itaalia luksuslikud isendid? Kindlat stiili välja valides tagad sa, et suure tõenäosusega kõik esemed hiljem ka üksteisega kokku sobida suudavad.

Tee valik ka värvide ja materjalide osas. Kas su uuema mööbli kõrvale sobib pigem uhke tammepuit, kergelt kollakas tiigipuu või hoopis tumedast puidust mööbel? Jäädes ühe tooni või materjali juurde, on tõenäolisem, et üldmulje väga kirjuks ei lähe.

Nagu kõige puhul, kehtib ka kahe stiili kokkusobitamisel reegel- vähem on parem! Ära pane elutuppa kokku antiikset telekalauda, diivanilauda, vana tugitooli ja iidset lühtrit. Selline vaatepilt võib päris lahe olla, kuid ei pruugi sobida uutesse elamutesse, kus kahte stiili pigem rahulikumalt kokku sobitada proovitakse.

Kõige lihtsam on välja vahetada üksikud esemed ja nende vastu, mis omanikele tõesti midagi tähendavad ja väga meeldivad. Muidu moodsas elutoas võib väga lahe välja näha kontrastne baarikapp või austusväärse ajalooga raamaturiiul. Ka vanu diivaneid on üsna lihtne moodsa mööbliga kõrvutada.

Kui sa aga vana ja rasket mööblit koju tuua ei taha, siis on lihtne vanaaja hõngu koju lisada hoopis aksessuaaride näol. Mõni ajalooga maal või vanaema käest saadud skulptuur on ideaalsed esemed elutuppa minevikku meenutama. Lisada võib ka mõne antiigipoest pärit vaiba, lühtri, tooli või kella.

Loe ka, mis on 5 sisustamisel tehtavat viga, mida on lihtne vältida >>

 


Seotud artiklid