Kuidas kodu lihavõteteks ehtesse seada

Lihavõtted tähistavad kevade ja kõige uue saabumist. Päevad on pikemad, loodus hakkab vaikselt tärkamisest märku andma ning kõik on justkui alles ees. Anname sulle nõu, kuidas koduski rõõmus ja kevadine meeleolu luua. Väike vihje: munad ja jänesed on endiselt nunnud.

Suurem potitäis hüatsinte ja nartsisse

Värsked lilled löövad iga ruumi särama. Osta mitu potti nartsisse ja hüatsinte ning pane need ühele alusele välja. Suur lilleklump on nii massiivne ja ilus, et peale kausitäie värvitud munade pole siis tuppa muud enam vajagi.

Sibulakoortega värvitud munad

Kõik värvitud munad on meie meelest tõesti väga ilusad, aga sibulakoorte vastu ei saa ikka miski.

 

Võta valged munad,  kanga või fooliumitükke (sobib ka ajalehepaber), pane sibulakoored sinna peale ning mässi munad selle sisse. Seo lõngaga ümbert kinni ning pane keema. Lisa vette pisut äädikat ja keeda umbes 10 minutit. Mida kauem keedad, seda erksama värviga munad saad. Hmm, peab ka ütlema, et seda kõvemad munad saad, nii et kellele need väga ei meeldi, peaks sellega arvestama.

Värsked oksad

Pane suuremasse vaasi kaseoksi ning meisterda neile koos lastega kaunistused külge. Need võivad olla näiteks paberist väljalõigatud kujundid, suled või tühjaks puhutud munad.

Munakujulised küünlad

Kui sa munade keetmise ja värvimisega mässata ei jõua, saad pühademeeleolu luua ka keraamiliste pühademunade või munakujuliste küünalde abil.

Osta suurem ports väiksemaid küünlaid või keraamilisi mune ning pane need ühele taldrikule välja. Või siis paar-kolm suuremat, millest saad ka omaette ansambli moodustada.

Jänkukujulised salvrätid

Vaata siit alt videost, kuidas pühadelauale nunnud jänesekõrvadega salvrätid voltida. Selleks sobivad nii riidest kui ka paberist salvrätid.

https://www.youtube.com/watch?v=jMf8903dUbk

Emailämber tulpe täis

Kui sul on kodus üks vana emailämber, mis veel kenasti vett peab, siis osta mõnus kimp tulpe ja saad sellise kaunistuse, mida pole mitte kellelgi teisel!

Kanadega padjakatted

Me teame, et poodides võib leida igasugust imelikku lihavõttepühade träni, aga nunnud jänkude ja kanadega padjakatted on küll väärt kaalumist. Muidugi kui need su interjööri sobivad.

Jänesekujulised maiustused

Kes ütles, et ainult jõuludeks võib linnu- ja loomakujulisi glasuuritud küpsiseid valmistada? Osta liivatainas, otsi oma piprakoogivormide hulgast jänes-kana-süda-päike välja ja vormi nendega mõnusad küpsised. Pane ahju ja glasuuri pärast ilusate pastelsete kevadvärvidega. Maiustage kogu perega!

Ja kui teie peres küpsetatakse tihtipeale saiakesi või kukleid, siis tehke seekord neile väiksed kõrvakesed külge. J

Kui kellelgi tuli mõte pühadeaega kevadiseks suurpuhastuseks kasutada, mille kohta andsime nõu selles postituses, siis vanarahvatarkuse järgi ei tohi ülestõusmispühadel tööd teha ja eriti suure põlu all on mürarikkad tegemised. Kasuta seda aega hoopis perega koos olemiseks.

Toredat munade värvimist! 🙂

 


Seotud artiklid