Juunikuised aiatööd

Juunikuu, esimene suvekuu, on ukse taga, tasakesi ja viisakalt ootamas. Meil pole aimugi mis nägu ta on, aga uksesilm tõotab vähemalt ühte tõde- meie enda nägu! Ja nii ongi aeg käes, kus tuleb oma lemmikud lillelised suveaiatööde kindad kätte tõmmata, laia äärega kübar päikesekaitseks pähe ja oleme valmis! Juunikuised aiatööd, siit me tuleme!

Muru niitmine

Muru niitmine on ilusa muru alus ja siin kehtib reegel, et mida tihedamini, seda parem. Kord nädalas niitmine soodustab kõrvalvõrsete arenemist ja takistab umbrohu levimist. Pea meeles ka, et mida teravamad on niiduki terad, seda rohelisem on muru.

Kas sind kiusavad kollased laigud murul? Mõni teab rääkida, et nende vastu aitab õlu. Märjukest tuleb laikudele peale valada ja mõne nädala pärast peaks uus muru kasvama hakkama. Kinnisvara24 proovis ka ise ja annab oma tulemustest kindlasti teada!

Rohimine

Rohimine on iga aiapidaja õnn ja õnnetus. Kuigi taimed võivad olla ostetud poest või aianduskeskusest ja seda täiesti umbrohuvabalt, siis kahjuks sellisest tööst ei pääse keegi. Mida varem rohimisega alustada, seda vähem on tööd suve teisel poolel. Selleks tarbeks on hea abivahend väikene hark, millega umbrohu koos juurtega välja tõmmata saab.

Väetamine

Väetis on taimede suurim sõber. Kui tahad, et su lilled ja taimed terve suve vastu peaksid, siis on hea neid väetada. Sobiva väetise aitab sul välja valida aianduskaupade töötaja kohapeal. Peale väetamist on tarvis mulda ka pisut kobestada. Kobestamine on vahel oluline ka peale suurt vihmasadu, nii ei teki lillede ümbrusesse kõvasid mullakoorikuid.

Kastmine

Kastmine on oluline kõikidele taimedele. Nii amplililledele, aialilledele kui ka murule. Kastmise sagedus sõltub ilmast.

Lisaks on juunikuu ka ideaalne mõndade taimede korjamiseks ja hilisemaks kuivatamiseks. Metsaservadest võib leida põdrakanepit, mis on ideaalne teetaim. Teeleht oma rohkem C-vitamiini sisaldusega sobib samuti kuumadeks jookideks või leotisteks ravimise eesmärgil. Ka kibuvitsaõied on nüüd valmis ja nendest tehtud tee aitab lõõgastuda ja pingeid maandada!


Seotud artiklid