Head ideed vanavaraga sisustamisel

Kas tead, miks me suve ootasime? Jah, selleks oli kindlasti soe merevesi ja õigus piiramatus koguses jäätist süüa, aga peamine põhjus oli ikka võimalus vanavaralaatadel kolamas käia. Mida kõike sealt ei leia! Oleme aastate jooksul endale hulga head kraami kokku ajanud ja anname nüüd sullegi nõu, kuidas mõni vana ja kasutuna näiv asi oma tänapäevases kodus ära kasutada.

Muide, iga kord ei peagi selleks laadale minema. Ka sul on kindlasti kodus mõni vana asi, mis oma esialgset otstarvet enam täita ei suuda, kuid uues rollis saab kenasti hakkama.

VANAD NÕUD

Tead ju küll seda tunnet, kui avastad, et mõnel ilusal kannul on pragu sees või lemmikkruusil kõrv ära tulnud. Hirmus kahju on, eks ole! Kruusi saad aga väga edukalt näiteks pliiatsitopsina ära kasutada.

Meil juhtus selline lugu, et ühel punase pardiga tassil, mille seltsis me mitu aastat oma päevi alustasime, tuli kõrv küljest ära. Nüüd töötab see kohvikruus meigipintslite hoidjana ja rõõmu sellest jätkub veel paljudeks aastateks.

Vaata vanakraamilaadal ringi selle pilguga, kas leiad äkki mõne kena piimakannu. Sellest saad teha suurepärase pannilabidate, visplite ja muude köögitarvikute hoidja.

Teekannudesse saad istutada lilled või maitsetaimed (loe siit, millised täpsemalt). Puuri kannu põhja väike auguke, et kastmisvesi saaks ära voolata.

Vanu nõusid saad muidugi alati ka lihtsalt kaunistusena kasutada.

TOOLID JA TABURETID

Iga tooli jaoks jõuab kätte päev, mil sellele enam istuda ei saa. Kui tool või taburet enam inimest ei kannata, siis lillepoti alusena toimib see suurepäraselt.

Kui raatsid tooli- või taburetijalad veidi lühemaks saagida, saab istmetest teha näiteks suure koera söögi- ja joogikausside alused. Hea mõte, eks?

Ilus vana tool sobib ka lihtsalt ruumi kaunistama. Näiteks modernsesse vannituppa käterätikuid hoidma.

Oleme käinud ühes maakodus, kus vanu toolikorje oli kasutatud seinakaunistusena.

KOHVRID JA KÜBARAKARBID

Vanad kohvrid on imekenad panipaigad ükskõik mille hoidmiseks. Raamatud, vanad CD-plaadid, hooajalised riided jne. Vanad kulunud kohvrid on lihtsalt väga dekoratiivsed ja eriti hästi mõjuvad need siis, kui neid on paar-kolm tükki koos.

Sama kehtib kübarakarpide kohta. Saad nende sees hoida igasugu pudi-padi, mida ei raatsi ära visata, aga mis tavaliselt peaks silma eest peidus olema. Näiteks vanad postkaardid või siis hoopis lõngakerad.

VANAD UKSED

Vanade ustega saad ka igavesti palju huvitavaid asju ette võtta. Kui sul on kodus mõni suurem ruum, saad ust näiteks seinakaunistusena kasutada. Või meisterdada sellest laua.

Miks mitte kasutada vana ust sihtotstarbeliselt ja muuta sellega eriliseks oma vannituba?

Vanast uksest saab muide ka väga vinge voodipeatsi meisterdada. Või kinnitada see esikuseinale nagi aluseks.

***

Said mõne uue idee? Väga hea. Seamegi nüüd sammud laadale!

Loe ka, mis on 5 sisustamisel tehtavat viga, mida on lihtne vältida >> 


Seotud artiklid