5 SAMMU KÖÖGIS KORRA LOOMISEKS

Köök on kodu süda. Seal viibitakse päris palju ja just köögis valmivad hõrgud õhtusöögid, armsad nädalavahetuse pannkoogid ja toimuvad lõbusad brunch’id sõpradega. Küll aga, et kõik hästi toimiks, on vaja see ruum korras hoida ja see tundub vahel üsna võimatu. Kuidas luua köögist keskkond, mis inspireerib, kutsub ja lausa õhkab kodu soojusest?

Vaata üle oma nõud

Taldrikud neljast erinevast serviisist, mis ei moodusta omavahel komplekti, ei anna sulle midagi juurde. Investeeri kvaliteeti ja tea, et näiteks just valged taldrikud on alati aegumatud, annavad igale toidule sümpaatsust juurde ja on katki minemisel  kergesti asendatavad.

Kruusid

Kingitud kruusid, reisilt saadud kruusid, meenekruusid, kruusid poliitikute piltidega. Tuleb tuttav ette? Lase igal pereliikmel välja valida üks lemmik kruus, lisa need komplektile, mis mõeldud külalistele kohvi serveerimiseks ja loobu ülejäänutest. Kui aga kalleid kruuse on rohkem, siis hoiusta neid mõnda aega kusagil mujal. Kui poole aasta jooksul sa nende vastu igatsust tundnud pole, loobu nendest.

Sahtlid

Kipume ostma igasuguseid köögitarbeid, ka neid, mida me tegelikult ei kasuta. Millal sa viimati köögivilja spiraali kasutasid? Kui sa seda meenutada ei suuda, loobu sellest! Sama kehtib ka kõige muu kohta, mis sahtlis ruumi võtavad, kuid tegelikku otstarvet ei täida. Või kas õpid siiski lõpuks ise ravioolide tegemise ära ja vormid leiavad siiski kasutust?

Tekstiil

Rõõmusta ennast ja asenda aukudega ja liigselt päevi näinud köögirätikud uute ja värsketega. Need ei maksa palju, kuid annavad köögile ja toimetamisele palju juurde ning värskendavad su köögi ilmet hetkega!

Kaalu ka varianti, et unustad paberist salvrätikud igaveseks ja asendad need tekstiilist nägusate rätikutega. Need lisavad igale õhtusöögile hoobilt luksust juurde ja mis kõige parem- on igati rohelist mõtlemisviisi toetavad. Kui poe omad sulle väga kallid tunduvad, siis tea, et nende ise tegemine ei ole ka väga konti murdev.

Maitseained

Neid on meil kõigil palju! Aga tegelikult piisaks igapäevaseks kokkamiseks vaid mõnest üksikust. Vaata oma maitseainetele kriitiliselt otsa, viska ära kohe need, mille kuupäev juba ammu ületatud on ja ole otsustav ka nende suhtes, mis ammu ühegi toidu sisse sattunud pole.

Loe ka meie nõuandeid, kuidas väike köök hästi toimima panna siit >>

 


Seotud artiklid