5 sammu, et luua endale kodune puhkenurk

Me kõik vajame puhkust, aga väga raske on seda teha kohas, kus kõik muudkui tegemist vajab. Just, oma enda kodus. Proovi sa diivanil lebada nii, et teleka alt paljastuv tolmukübe sinu käsi sügelema ei ajaks. Või istuda terrassil võrkkiiges ilma, et need kastmist ootavad lilled justkui sinu nime ei hüüaks. Nüüd on aeg luua kodune puhkenurk!

1. OTSI KOHT, MIS OLEKS VAIKNE

Eelista kohta, kuhu ei ulatu tänavamüra ja mis oleks kaugel tehnikast, sest teleka vaatamine ei ole puhkus sinu meeltele. Vaata kodus ringi, kas ehk peitub sobiv paik sinu magamistoas? Kuskil nurgas, akna all? Või on hoopis trepialune juba ammu uut funktsiooni oodanud.

2. MUUDA SEE KOHT VÕIMALIKULT MUGAVAKS

Kasutada võib modernset päevavoodit või mugavat tugitooli. Kui aga sellised lahendused ei meeldi, on lihtne viis oma nurk lihtsalt patjade ja vaipadega katta. Teadagi – lihtsuses peitub võlu ja on siiski oluline, et see sulle meeldiks ja mugav oleks.

3. MIDAGI MEELTELE

Erinevad õlid, lõhnavad oksad või taimed on nüüd abiks. Kui nii lihtsad asjad sind siiski puhkestaatusesse viia ei suuda, võta appi muusika! Merekohin, metsasahin, linnulaul vms on siin omal kohal. Väikeste asjade abil võid luua endale värskendava puhkuse keset oma kodu!

4. LISA ELU

Selleks, et ennast võimalikult vabaks lasta, on vaja looduse abi. Lisa oma puhkenurka taimi, lilli, oksi, kive ehk kõike seda, mis sulle meeldib ja mis sul loodusega kasvõi hetkeks üheks aitaks saada. Suvisel ajal on hea mõte looduses jalutada ja vajalikud taimed ning põllulilled ise korjata.

5. HOIA NURK KORRAS

See pole koht, kus ühel hetkel puhata ning järgmisel tööd teha. Ära vea sinna kokku erinevaid tarbeesemeid ega kuhja täis ajakirju ja raamatuid. See koht on nüüd  püha ja väärib igati sinu austust! Sest mis puhkenurk see on, kui enne iga kasutamist sa seda koristama peaksid hakkama?

Mõnusat puhkamist! 🙂

 


Seotud artiklid